ESTO

  • esto
  • >
  • verkoop/verhuur

ENERGIEPRESTATIECERTIFICAAT VERKOOP EN VERHUUR

   

Sinds begin 2009 moet elke verkoper of verhuurder een energieprestatiecertificaat (EPC) van zijn woning of appartement kunnen voorleggen aan de kandidaat-koper of -huurder.
Een dergelijk certificaat geeft aan hoe energievriendelijk het te verkopen of verhuren goed is.
Daarnaast vindt u op het energieprestatiecertificaat ook adviezen terug om de woning nog beter te isoleren zodat de energiekosten kunnen beperkt worden. Potentiële kopers of huurders zullen op deze manier weten of ze al dan niet een woning kopen of huren met een 'goed' energielabel en welke energiefactuur ze in de toekomst kunnen verwachten.

Het energieprestatiecertificaat is het resultaat van een analyse van de isolatie en installatie voor verwarming en productie van sanitair warm water. De certificaten zijn geldig voor een duur van 10 jaar.

Bij verhuring ontvangt de huurder een kopie van het energieprestatiecertificaat van de eigenaar. Bij verkoop wordt het energieprestatiecertificaat aan de notaris voorgelegd die het aan de nieuwe eigenaar bezorgt.

Het ESTO aanbod

ESTO Energy Consulting beschikt over erkende energieconsulenten om energiecertificaten voor verkoop en verhuur van residentiële gebouwen op een snelle en kwaliteitsvolle manier op te maken. 

ESTO Energy Consulting, info@esto.be of 051 21 23 65